СОКОЛАЦ- Из вртића испраћено 30 будућих првачића

458

Генерација од 30 будућих првачића испраћена је данас из соколачког вртића.

Ријеч је од најстаријој предшколској групи узраста од пет до шест година, малишанима рођеним 2015. године, који ће од септембра поћи у први разред основне школе.

Тим поводом приређена је приредба на платоу испред вртића и обухватила је садржајан музички, плесни и рецитаторски програм.

Директор Биљана Косорић рекла је да су се запослени у вртићу трудили да учине све најбоље за ове малишане у постојећим условима.

Косорићева је нагласила да су јуче расписали конкурс за упис нових полазника, који ће бити отворен у наредних 15 дана, те подсјетила да сада имају шест васпитно-образовних група које раде у пуном капацитету, што значи да би било мјеста за упис само у једној групи нових полазника рођених 2020. године.

„Очекујем много пријава јер је доста родитеља заинтересовано да упишу дјецу у вртић, а наше је да радимо у складу са расположивим условима“, рекла је Косорићева.

У соколачком вртићу до сада је било 150 малишана, распоређених у шест васпитно-образовних група, а у септембру очекују много више пријављених.

/Срна/