СОКОЛАЦ- Исидора Боровчанин на Свјетском карате првенству у Дубаију

315

Сениорка соколачког Карате клуба „Гласинац“ Исидора Боровчанин, репрезентативка Републике Српске и БиХ, учествоваће на Свјетском карате првенству у Дубаију од 16. до 21. новембра међу 62 најбоље такмичарке свијета, рекао је Срни тренер овог карате клуба Миодраг Боровчанин.

„То је историјски тренутак за наш клуб и велики успјех за Исидору, која је великом упорношћу од почетка, као пионирка у дјечијем каратеу градила пут ка свом сну који се и остварио позивом да се као сениорка нађе на смотри са најбољима на свијету“, истакао је Боровчанин.

Он је рекао да ће одлазак на Свјетско првенство Исидори бити подстрек за даљи рад, иако студентске обавезе имају своје приоритете, али она изузетном упорношћу не запоставља своју велику љубав – карате.

Боровчанин је захвалио Исидори за све постигнуте резултате који га, како је рекао, чине поносним тренером и оцем, као и што својим успјехом промовише у најбољем свјетлу карате школу соколачког клуба „Гласинац“.

Он је напоменуо да је ова карате школа остала непромијењена још од далеке 1978. године и њеног оснивача, сада покојног тренера Момира Мумовића.

Исидора Боровчанин, карате репрезентативка БиХ и Републике Српске, сениорска првакиња БиХ у катама, најуспјешнија је спортисткиња општине Соколац за 2020. годину, а од недавно и девета сениорка у катама на Балкану.

/Срна/