СОКОЛАЦ- Малишани извели приказ традиционалне прославе крсне славе

484

Дјеца средње и старије вртићке групе Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац синоћ су никољданском приредбом одушевили присутне приказом традиционалног начина дочека гостију на прослави крсне славе.

Овај програм представља круну вишедневних „Никољданских свечаности“, а према ријечима вршиоца дужности директора соколачког обданишта Споменке Маловић претходно су дјеца имала креативне радионице посвећене предстојећим празницима, организован је сценски приказ дочека Светог Николе у дворишту вртића, као и обиљежавање крсне славе Установе која прославља овог светитеља.

„Малишани су се за приредбу припремали око десет дана, били су вриједни, што је могло да се види током извођења пјесмица, скечева, рецитација и плеса“, рекла је Маловићева.

„Мале обавезе нам предстоје и у наредним данима, па је тако у уторак 28. децембра планирана подјела новогодишњих пакетића у 10.00 часова, које је за сву дјецу и запослене обезбиједио начелник општине Соколац Милован Бјелица, а биће организовано и сликање са Дједом Мразом. Наредног дана, запослени ће организовати „Новогодишњи базар“ у дворишту вртића, на коме ће потенцијалним купцима бити понуђени украсни предмети, икебане, корпице и никољданске чизмице, све оно што су дјеца и васпитачице правили на креативним радионицама“, најавила је Маловићева.

/Инфо центар Соколац/