СОКОЛАЦ- Малишани из вртића посјетили Народну библиотеку

239

Око 30 малишана соколачког вртића посјетило је данас Народну библиотеку поводом Међународног дана књиге, а у наредна два дана гости ове установе биће и будући првачићи.

Директор Народне библиотеке Соколац Божица Јанковић рекла је новинарима да је циљ данашње посјете да се укаже на значај читања још од нараније доби.

„Оваква сарадња је од великог значаја, поготово што у најранијем периоду дјецу требамо учити да је књига њихов најбољи пријатељ, да сва знања и информације првенствено треба да стичу из књига, које су извор креативности и стваралаштва те изражајнијег и бољег говора“, рекла је Јанковићева.

Запослени у библиотеци организовали су радионицу за малишане, који су бојили, цртали, рецитовали и слушали бајку коју су им домаћини прочитали.

Вршилац дужности директора у соколачком вртићу Споменка Маловић истакла је да је ова посјета само један од видова сарадње предшколске установе и Народне библиотеке Соколац, те да је повод овог гостовања обиљежавање Међународног дана књиге.

Она је додала да се са оваквим радионицама и посјетом библиотеци дјеца усмјеравају на читање и важност књиге од првих дана школе и током даљег образовања.

Народна библиотека Соколац броји више од 30.000 наслова, од којих је скоро 10.000 дјечије литературе.

У Установи за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу борави око 180 дјеце и 60 будућих првачића који нису били обухваћени ниједним предшколским програмом.

/Срна/