СОКОЛАЦ- Митрополит Хризостом: Тајна Христовог Васкрсења темељ наше цркве

121

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом поручио је да је тајна Христовог вакрсења темељ Српске православне цркве и вјере, јер би без васкрсења све било узалудно.

Митрополит Хризостом је, након литургије коју је служио у манастиру Пресвете Богородице у Кнежини код Сокоца, истакао да је васкрсење Христово основа живота, јер је Господ дао себе као темљ за свако биће.

„Господ је темељ свих нас. На њему смо изникли и свако од нас је једна питома грана тог великог чокота и треба да рађамо управо оно што Господ од нас очекује, а то су добри плодови. По плодовима нашим ће нас свијет и процјењивати и судити о нама“, навео је митроплит Хризостом.

Он је навео да се православни хришћани у вријеме Васкрса сјећају великих дана из живота цркве, а данас се сјећају догађаја када се Господ јавио својим ученицима и многобројној браћи да би их увјерио да је васкрсао након страдања на Велики петак.

Српска православна црква и вјерници данас обиљежавају Томину недјељу посвећну Светом апостолу Томи и његовом невјерству у Христово васкрсење.

Манастир у Кнежини код Сокоца проглашен је манастиром Пресвете Богородице – метохом манастира Хиландара 1989. године.

/Срна/