СОКОЛАЦ- Могућа сарадња општине и компаније ,,ПланРадар“

369

Начелник општине Соколац Милован Бјелица са сарадницима разговарао је путем видео – линка са Бојаном Петковићем, регионалним директором за југоисточну Европу аустријске компаније „ПланРадар“, о могућој сарадњи. Наиме, ова компанија има креиран истоимени софтвер који омогућава квалитетно праћење недостатака на пројектима и њихово документовање и намјењен је прије свега грађевинском сектору, али и другим областима у којима је неопходно креирање квалитетне документације.

Начелник Бјелица истакао је да, уколико би дошло до сарадње и општина искористила предности савремних техника и дигитализације, директни резултат би било ефикасније управљање сопственим пројектима.

-Софтвер „ПлнРадар“ осигурава квалитетнију комуникацију са свим сарадницима на пројекту, што доводи до смањења ризика од грешака и кашњења у реализацији истог. Захваљујући овој апликацији корисници могу биљежити све информације, пратити темпо извршења радова или евентуалне пропусте. У сваком тренутку би имали приступ свим подацима, у којој фази је израда пројекта, те ако би се установили пропусти лако бисмо могли открити гдје и када се јавио проблем. Апликација се може искористити не само за пројекте чија реализација је у току, већ и за све будуће, што опет доводи до лакшег и бржег пута ка улагачима – појаснио је Бјелица и додао шта слиједи у наредном периоду.

-Сада ћемо приступити пробној сарадњи, односно компанија „ПланРадар“ би требало да изради пробни модел, на основу којег ћемо добити детаљне информације како се пласирају подаци, како се врши обука кадра који ће бити задужен за извјештавање, те о оквирној цијени лиценце за кориштење софтвера – истакао је он.

Начелник Сокоца је додао да је у разговору сазнао да је господин Петковић већ ступио у контакт са Министарством финансија у Влади РС и тимом за управљање пројектима Српске.

-Управо на приједлог ресорног министарства и Спољнотрговинске организације Привредна комора Аустрије, представници компаније „РадарПлан“ ступили су у контакт са нама, што говори о раду локалне управе – поручио је начелник Милован Бјелица.

Компанија „ПланРадар“, чије је сједиште за југоисточну Европу у Загребу, у посљедње вријеме чврсто је утемељила свој пут, а њене предности откриле су бројне компаније у региону, између осталих у Србији и Хрватској.

/општина Соколац/