СОКОЛАЦ- „М:тел“ донирао Специјалној болници за психијатрију пет телевизора

201

Представници Компаније „М:тел“ посјетили су данас Специјалну болницу за психијатрију на Сокоцу и овој установи уручили пет телевизора у оквиру акције „Нисте сами – имате пријатеље“.

Вршилац дужности директора Специјалне болнице за психијатрију Драган Булајић рекао је новинарима да је ова донација веома значајна и да ће телевизори употпунити садржаје којима се пацијентима олакшава боравак у болници.

Он је захвалио овој компанији за великодушност и разумијевање, те подсјетио да је „М:тел“ прошле године болници донирао 1.000 КМ.

Булајић је позвао и остале компаније да, по узору на „М:тел“, постану донатори ове болнице, додајући да њихово мало овој установи значи много.

Милица Кондић из „М:тела“ нагласила је да је ова компанија позната по донацијама, како појединцима, тако и установама, те да је ова данашња болници на Сокоцу, само једна у низу.

Она је подсјетила да је „М:тел“ прије годину дана покренуо пројекат „Нисте сами – имате пријатеље“ у оквиру којег настоји да помогне институцијама или појединцима којима је потребна нека врста помоћи.

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу почела је са радом 1958. године као здравствена установа за збрињавање хронично душевно обољелих лица.

У болници тренутно борави 136 пацијената, а током прошле године у овој установи је лијечено 1.914 пацијената.

/Срна/