СОКОЛАЦ- Насеље Брезјак убудуће без честих прекида струје

345

За реконструкцију дијела 35-киловолтног далековода Соколац-Мокро и израду новог високонапоснког излаза за далековод „Унис“ биће уложено 150.000 КМ, нагласио је управник електродистрибутивне Теренске јединице Соколац Срђан Кнежевић.

Он је захвалио управи предузећа „Електродистрибуција“ са Пала, у чијем саставу дјелује Теренска јединица Соколац, за ову инвестицију којом се рјешава двадесетогодишњи проблем у електроснабдијевању.

„Данас се полаже седам километара високонапонског кабла, на дијелу далековода кроз насеље Брезјак, што је далеко више него што Соколац има укупно подземне високонапонске мреже“, рекао је Кнежевић новинарима.

Он је потсјетио да је било проблема у редовоном електроснабдијевању приградског насеља Брезјак, гдје је долазило до искакања далековода, због повезаности са сеоским подручјем, што се убудуће неће дешавати.

Кнежевић се истакао да су соколачки монтери данас имали помоћ у радној снази од колега из Вишеграда и са Пала.

Према његовим ријечима, постављањем кабла на дијелу далековода кроз насеље Брезјак биће завршена прва фаза овог пројекта, те слиједи друга, која подразумијева постављање кабла од објекта школе до трафостанице Соколац, повлачењем новог излаза за индустријску зону „Подроманија“, након чега ће потрошачи и соколачки монтери спремно дочакати наредне зиме.

„Ради се искључиво средствима Електродистрибуције Пале и реализује озбиљна инвестиција уз капитално улагање, властим снагама и властитом машинеријом“, истакао је Кнежевић.

У прошлој години „Електродистрибуција“ Пале инвестирала је више од 400.000 КМ у електродистрибутивну мрежу на подручју општине Соколац, а у протеклом дијелу ове године радило се на реконструкцији нисконапонске мреже у више насељених мјеста.

/Срна/