СОКОЛАЦ- Највеће признање општине министру финансија Зори Видовић

384

Поводом Дана и крсне славе општине Соколац Светог пророка Илије, највеће признање општине Соколац – Повеља општине, уручена је министру финансија у Влади Републике Српске Зори Видовић, која је у протеклом периоду показала велико разумијевање  за ову локалну заједницу и пружила подршку реализацији  капиталних пројеката и помоћ буџету општине у вријеме пандемије.

Повељу као највише друштвено признање које се додјељује као посебан знак признања за рад и дјела у области стваралаштва и рада од општег значаја за Општину Соколац у оквиру Поетске вечери под називом „Стих и перо горе Романије“ које је синоћ одржано у Парохијском дому Романијске Лазарице, уручили су начелник општине Соколац Милован Бјелица и предсједник Скупштине општине Сретко Марјановић.

Према ријечима министра финансија РС Зоре Видовић, част је добити ово признање од општине која има визију, те похвалила успјешну дугогодишњу сарадњу са овом локалном заједницом.

Соколац је општина из које су увијек долазили прави пројекти са  визијом, што је Влада са разлогом препознала и подржала у складу са својим могућностима. Морам да нагласим да је основа успјеха људи ове локалне заједнице не говорим само о представницима власти и политичких партија већ народа, љубав према Сокоцу. И сигурна сам да ће све до сада урађено и што ће се радити у будућности бити јер волите Романију а без љубави и амбиција нема ни резултата поручила је Видовићева те додала да се сви заједно морамо борити да Република Српска буде јача, успјешнија и боља.

Начелник Бјелица је истакао да су сви подржани пројекти урађени са планом и потребним стратегијама које су препознате од стране Министарства.

Захвалио бих се на дугогодишњој подршци коју смо имали и имамо од стране овог ресорног министарства као и Тиму за управљање пројектима у оквиру Министарства финансија. Високо на листи Тима за управљање пројектима су пројекти са подручја општине Соколац, између осталих соларна електрана, градска кућа, рјешавање пословне и слободне зоне, као и пројект ЦЕБ три за свеобухватно рјешавање питања избјеглих и расељених лица у РС.  На обострано задовољство надамо се да ћемо и у наредном периоду успјешно реализовати још много пројеката рекао је Бјелица.

Предсједник Скупштине општине Сретко Марјановић је изразио задовољство што је Општина Соколац почела да обраћа пажњу на људе који помажу и чини све да побољшају животно окружење нашим суграђанима.

Госпођа Зора Видовић је већ одавно заслужила ово признање и посебно ми је драго што се то догодило вечерас, када кабинет предсједника СО Соколац по први пут организује једну овакву манифестацију – навео је Марјановић.

На свечаности поводом Дана и крсне славе општине и цркве на Сокоцу, остала општинска признања биће уручена данас, пет златних и четири сребрне плакете, те шест златних значки општине Соколац појединцима, једном удружењу и клубу који су се посебно истакли својим активностима у овој локалној заједници.

/Инфо центар Соколац/