СОКОЛАЦ- Одлука о спровођењу редовних избора у борачкој организацији

153

Скупштина Борачке организације општине Соколац донијела је данас одлуку о спровођењу редовних избора у овој организацији, те је формирана петочлана Комисија за спровођење изборног процеса.
Предсједник Скупштине локалне Борачке организације Жељко Лалић навео је да у оквиру ове асоцијације д‌јелује 17 мјесних одбора, те изразио наду да ће избори у њима бити одржани до 30. јуна.

Лалић очекује да би сједница Скупштине Борачке организације општине Соколац са новоизабраним делегатима требала бити одржана најкасније до 15. јула, сједница Регионалног одбора до 31. августа, а Скупштина Борачке организације Републике Српске до 30. септембра.

Он је навео да су у првом дијелу данашње Скупштине разматрани и усвојени извјештај о раду у прошлој години свих тијела, Одбора породица погинулих бораца, Одбора ратних војних инвалида и стручних служби који д‌јелују у оквиру општинске Борачке организације, као и финансијски извјештаји за прошлу годину.

Лалић је нагласио да су породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди као један од проблема навели немогућност избора установе при бањском лијечењу и рехабилитације ових категорија, јер бања одабрана на тендеру не одговара свим врстама обољења и повреда, те је потребно расписати понуду за више ових установа.

На Скупштини Борачке организације Соколац наведено је и да на подручју ове општине живе 163 ратна војна инвалида распоређена у десет група, те да се не евиденцији борачко-инвалидске заштите на Сокоцу налази око 300 корисника породичне инвалиднине /родитеља погинулих бораца, д‌јеце на редовном школовању до навршених 26 година и супруга погинулих бораца/.