СОКОЛАЦ- Одобрено регресирано дизел-гориво за 161 пољопривредног произвођача

401

За подручје општине Соколац, према првом обрачуну републичке Агенције за аграрна плаћања, одобрено је 131.696 литара регресираног дизел-горива за 161 пољопривредног произвођача који који испунили услове за овај вид подршке развоју пољопривреде и села, речено је Срни у општинској Служби за пољопривреду.

Виши стручни сарадник за пољопривреду у општини Соколоц Славиша Кнежевић рекао је да су пољопривредници који су се нашли на овом списку благовремено ажурирали податке о својим пољопривредним газдинствима у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге /АПИФ/ и измирили своје обавезе према Пореској управи Српске.

Према његовим ријечима, у овој служби очекују пријављивање још 300 пољопривредника, с обзиром на то да је прошле године било 400 корисника овог вида подстицаја.

Он је нагласио да пољопривредници са подручја општине Соколац, ове године не плаћају надокнаду за противградну заштиту јер је, према закону о том виду заштите Соколац изузет јер није обухваћен системом протвградне заштите.

Кнежевић је нагласио да ови пољопривредници могу преузети регресирано дизел гориво за пољопривредне радове, у више наврата, до 31. октобра на пумпама „Нешковић“ и „Нестро“.

Он је додао да је висина премије 0,50 КМ по литру дизел-горива и да се одобрава 100 литара овог енергента за један хектар обрадивог пољопривредног замљишта.

Кнежевић је подсјетио пољопривреднике да је јавни позив за капиталне инвестиције отворен до 23. марта, те да могу поднијети пријаве уколико су ажурурирали податке у Регистру пољопривредних газдинстава и измирили обавазе према Пореској управи Српске, уз подношење потребне документације о намјени куповине.

/Срна/