СОКОЛАЦ- Одобрено 350.000 КМ за главни пројекат Градске куће и Трга (ВИДЕО)

671

Милован Цицко Бјелица, дан након побједе на изборима за начелника општине Соколац, почео је да реализује пројекат Градска кућа Соколац, са тргом и спомен обиљежјем. За главни пројекат је одобрено 350.000 КМ, сазнаје портал Капитал.

Рок за израду главног пројекта за градњу Градске куће, трга и спомен обиљежја у Сокоцу је три мјесеца.

Пројекат ће радити Пројектни студио Мотика из Зворника који је изабран на основу преговарачког поступка, објављено је у понедјељак, а разлог за преговарачки поступак је што већ постоји урађено идејно рјешење наведене инвестиције.

Портал Капитал писао је раније о градњи Градске куће и како ће се градити на плацу који је општина купила за 230.000 марака од компаније „Нтраде“ Предрага Нешића, брата лидера ДНС-а и бившег директора „Путева РС“ Ненада Нешића.

„Нтраде“ је 2014. године купио имовину бившег предузећа „Соколац“, заједно са хотелом „Романија“ и то у стечајном поступку за 230.000 марака. Прошле године је Нешићева фирма по истој цијени продала само земљиште на којем се налазио хотел општини Соколац!

Општинске власти одлучиле су да управо на том мјесту саграде Градску кућу која ће имати површину од 2.300 квадратних метара и биће смјештена на тргу површине 6.150 квадратних метара. Бјелица је истицао да ће у Градској кући бити смјештени музеј, библиотека, галерија и спомен-соба.

Процијењена вриједност Градске куће, трга и споменика је 6,8 милиона КМ, објављено је на сајту општине. На тргу би требао да се налази и споменик патријарху Павлу који ће бити висок осам метара.

У наставку погледајте видео како би Градска кућа и трг требали да изгледају.

/Капитал/