СОКОЛАЦ- Општина кандидује пројекат из области туризма у оквиру ИПА програма

351

Општина Соколац одлучила је да на јавни позив за пројектне приједлоге у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србије и БиХ аплицира пројект из области туризма на локалитету Талине, рекао је начелник општине Милован Бјелица.

„Опредијелили смо се за област туризма, односно за локалитет Талине у близини Сокоца гдје у потпуном природном окружењу на 200 хектара површине уз постојећу трим стазу, може да се уради више спортско-рекреативних садржаја“, рекао је Бјелица новинарима.

Бјелица је након састанка са представницима Развојне агенције града Источно Сарајево и локалних туристичких организација, подсјетио да је према раније урађеној студији на локалитету Талине предвиђен парк природе, вјештачко језеро, теретане на отвореном и пјешачке стазе, што би обогатило рекреативно-туристичку понуду Сокоца.

Он је навео да су обављени разговори са представницима неколико општина из Колубарског, Златиборског, Сремског и Мачванског округа у Србији о могућој сарадњи у реализацији пројеката прекограничне сарадње.

Бјелица је додао да ће се локална управа и Туристичка организација Соколац на јавни позив пријавити преко Градске развојне агенције Источно Сарајево.

Директор Градске развојне агенције Источно Сарајево Младенка Пандуревић рекла да ће се потрудити да напишу квалитетан пројекат који ће резултирати побољшаном туристичком понудом општине Соколац.

Она је навела да ова организација сарађује са свих шест општина Града и пружа техничку подршку и помоћ приликом аплицирања на пројекте, те да се одлучила да кроз овај позив прекограничне сарадње подржи и општину Соколац.

Далиборка Крстајић из Туристичке организације Соколац рекла је да настављају са креирањем садржаја у природи који су се показали као најатрактивнији и најтраженији, посебно након пандемије након које су се људи више окренули природи.

Рок за доставу пројектних приједлога у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србије и БиХ је 7. јун.

/Срна/