СОКОЛАЦ- Планинарски дом „Црвене стијене“ на Романији добија воду

718

Завршено је постављање резервоара за водоснабдијевање Планинарског дома „Црвене стијене“ на Романији и питање је дана када потећи вода у овом објекту, рекли су Срни у соколачком Планинарском друштву „Гласинац“.

Средства за реализацију пројекта у износу од по 17.000 КМ обезбиједили УНДП и општина Соколац која је аплицирала на јавни позив „Виа Динарике“.

Радови у оквиру овог пројекта почели су у јуну, а изграђен је водовод до планинарског дома, те санитарни чвор са туш и тоалет кабинама.

Извођач радова било је предузеће „ДММ“ из Рогатице, али због слабијег притиска у мрежи на том дијелу планине било је потребно обезбиједити вертикални резервоар за воду капацитета 10 метара кубних, у чему је планинарима помогло соколачко Шумско газдинство „Романија“ издвојивши више од 4.000 КМ за тај резервоар, кажу у овом планинарском друштву.

Дио радова на постављању резервоара и изградњи водовода до објекта извела је група планинара волонтерским радним акцијама уз подршку пријатеља Друштва и предузећа Јавни превоз „Огрев“ са Сокоца.

„Дугујемо велику захвалност нашим члановима који су мјесецима активно радили на обезбјеђењу бољих услова за боравак у овом објекту, као и пријатељима друштва и општини Соколац која нас је подржала у овом, али и сличним пројектима“, поручују из овог друштва.

Члан Планинарског друштва „Гласинац“ Слободан Комленовић рекао је Срни да је питање дана када ће вода потећи у Планинарском дому на Романији, на шта су чланови друштва поносни јер су у овај објекат и пратеће садржаје уградили своје слободно вријеме и љубав према планини.

Прва фаза изградње Планинарског дома „Црвене стијене“ завршена је 2018. године.

Јавни позив за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта „Виа Динарика“ који је расписао УНДП у БиХ представља подршку унапређењу туристичке понуде дуж стаза „Виа Динарике“ у БиХ.

/Срна/