СОКОЛАЦ- Погоршана епидемиолошка ситуација

408

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Соколац је погоршана, свакодневно расте број новозаражених, а од укупног броја тестираних на вирус корона позитивно буде 60 до 90 одсто, саопштено је из општинског Штаба за ванредне ситуације.

„Тренутно у ковид амбуланти Дома здравља у Сокоцу око 40 пацијената прима терапију, а 59 регистрованих активних пацијената је под здравственим надзором“, наводе из Штаба.

Због погоршане епидемиолошке ситуације у цијелој Сарајевско-романијској регији, из општинског штаба апелују да се становништво придржава свих препоручених хигијенско-епидемиолошких мјера како не би дошли у ситуацију да се затварају школе и вртићи, као што је случај у неким сусједним општинама.

Из Штаба обавјештавају лица старија од 65 година, заинтересована да приме вакцину „спутњик ве“, да се могу пријавити у своје тимове породичне медицине како би се могла планирати дистрибуција вакцина и имунизација у складу са планом.

Према подацима општинског штаба, на подручју општине Соколац од 13 тестираних данас је потврђено присуство вируса корона код седам лица, а здравствени надзор траје над 144 лица.

Захтјев за тестирање је предало 14 особа, а од почетка године регистрована је 141 особа позитивна на вирус корона.

/Срна/