СОКОЛАЦ- Позив родитељима да пријаве дјецу предшколског узраста

341

Из соколачког вртића позивају родитеље дјеце предшколског узраста, која до сада нису била обухваћена ниједним видом предшколског програма, да их пријаве у овој установи до 20. новембра ради евиденције потребне за организовање припремне наставе за будуће прваке.

Вршилац дужности директора ове установе Споменка Маловић рекла је Срни да Министарство просвјете и културе Републике Српске и ове године намјерава подржати реализацију програма за дјецу у години пред полазак у школу, у складу са епидемиолошким мјерама и препорукама Института за јавно здравље Српске.

Она је навела да се јавни позив односи на дјецу рођену 2016. године која од септембра 2022. полазе у школу и на дјецу рођену 2015. која нису раније уписана у први разред.

Маловићева је рекла да је потребно да родитељи донесу родни лист и пријаве дијете у просторијама Установе за предшколско васпитање и образовање до 20. новембра како би се сачинила евиденција неопходна за реализацију припремног програма за дјецу која до сада нису била обухваћена ниједним видом предшколског програма.

Она је подсјетила да је прошле године овај програм, који се организује од 2011. године, био прекинут због епидемије вируса корона.

Припремни програм пред полазак у основну школу организује се за дјецу која нису полазници развојног програма предшколског васпитања и образовања, те је Влада Српске обезбиједила средства за његову реализацију.

Припремни програм трајао је од 1. марта до 31. маја сваким радним даном.

/Срна/