СОКОЛАЦ- Потписан уговор о изградњи фекалне канализације вриједан 743.570 KM

443

Начелник општине Соколац Милован Бјелица потписао је данас уговор о изградњи фекалне канализације на двије локације у овој општини, укупне вриједности 743.570 КМ.

Бјелица је уговор потписао са представником предузећа „ИТЦ“ из Зенице Амелом Мухић, одабраним извођачем радова на међународном тендеру, те изразио наду да ће бити уведен у посао у наредних петнаестак дана.

Бјелица је рекао новинарима да се уговор односи на два подручја Брезјак-Бјелосављевићи и Мајдани-Бјелосављевићи и укључује кућне прикључке који до сада нису били завршени.

„Ми настављамо реализацију наше стратегије развоја и студије изводљивости свеобухватног рјешавања водоснабдијевања на подручју наше општине, рјешавање отпадних вода, уређење сливова, понора и изворишта, као и припреме за изградњу постројења за пречишћавање пијаће воде и постројења за пречишћавање и третман отпадних вода“, навео је Бјелица.

Он је истакао да данас потписаним уговором општина приводи крају своје планове, с тим да ће урадити још један вод од Решетнице до Бјелосављевића, те израдити пројектну документацију за вод од Романије до Бјелосављевића, чиме ће бити „заокружена комплетна прича, укључујући два постројења за пречишћавање вода“.

„То је све више од 20 милиона КМ, по студијама изводљивости које су нам радиле институције које је ангажовала Европска инвестициона банка“, навео је Бјелица.

Према његовим ријечима, студију изводљивости општини Соколац израдила је Европска ивестициона банка са Европском развојном банком, Владом Републике Српске, Министарством финансија и тимом за управљање пројектима у ресорном министарству.

Извршни директор Профитног центра грађевине из Зенице Амела Мухић, која је данас потписала уговор испред предузећа „ИТЦ“, увјерена је да ће реализација пројекта изградње фекалне канализације тећи према плану и да ће сарадња са локалном управом бити успјешна.

/Срна/