СОКОЛАЦ- Почиње програм обиљежавања Илиндана

370

Програм обиљежавања Илиндана на Сокоцу почиње данас свечаном празничном литијом, а сутра ће Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служити Свету архијерејску литургију поводом празника Светог пророка Илије, који је крсна слава истоименог храма и Дан и слава ове општине.

Свечана празнична литија биће организована данас од 18.00 часова од Цркве Светог пророка Илије до зграде општине.

У 19.00 часова у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу биће отворена изложба фотографија оригиналних народних ношњи гласиначког краја аутора Марка Радовића из Београда која ће моћи да се погледа и наредног дана.

У организацији кабинета предсједника Скупштине општине и Народне библиотеке, вечерас ће од 20.00 часова у Парохијском дому бити организовано и поетско вече „Стих и перо горе Романије“ на којем ће специјални гост бити српска глумица Ивана Жигон.

Света архијерејска литургија почеће сутра у 9.00 часова, најављено је из Црквене општине Соколац.

Након литургије услиједиће чин ломљења славског колача, а потом у Духовном центру додјела признања за Дан општине Соколац.

Начелник општине Милован Бјелица сутра ће са предсједником Матице српске из Новог Сада Драганом Станићем потписати протокол о сарадњи, а од 19.00 часова у Народној библиотеци биће одржана промоција Летописа Матице Српске.

/Срна/