СОКОЛАЦ- Пред планинарима низ обавеза у овој години

238

Скупштина соколачког Планинарског друштва /ПД/ „Гласинац“ усвојила је извјештај о раду у прошлој години са више успјешно реализованих пројеката, а за ову годину планиран је низ активности.

Секретар ПД „Гласинац“ Вера Мијатовић рекла је Срни да је у плану наставак радова за стављање у функцију првог спрата и поткровља Планинарског дома „Црвене стијене“, постављање подне облоге и унутрашње изолације објекта, те опремање соба у овом објекту.

„За ове радове и набавке потребно је обезбиједити 30.000 КМ“, навела је Мијатовићева и додала да ће управа ПД „Гласинац“ покушати да новац обезбиједи захваљујући спонзорима, донаторима и аплицирањем на јавне пројекте и позиве код града Источно Сарајево, Виа динарике, УНДП-а, Релоада и надлежних министарстава.

Она је рекла да ће, према усвојеном финансијском плану за ову годину, за основне потребе рада друштва бити потребно 8.000 КМ, што ће обезбиједити из буџета општине и од чланарине, али очекују и око 2.000 КМ на име осталих прихода.

Мијатовићева је додала да је пред соколачким планинарима обавеза организовања седмог прољећног успона на највиши врх Романије, Лупоглав /1.652 метра надморске висине/ који ће 9. априла окупити око 200 планинара.

У другом дијелу године слиједе такмичење у планинарској оријентацији у оквиру кола лиге Републике Српске и 10. меморијал „Свјетлана Цеца Комленовић“.

Камповање на Романији планирано је за 29. јул, чиме ће бити обиљежено 14 година постојања Планинарског друштва „Гласинац“.

Мијатовићева је нагласила да је једна од обавеза проширење садржаја за дјецу у оквиру дјечијег адреналин парка уз властито учешће чланова друштва кроз радне акције.

Планинарско друштво „Гласинац“ основано је у јулу 2009. године и по броју реализованих пројеката и похода спада међу најуспјешније у Републици Српској.

/Срна/