СОКОЛАЦ- Прихваћени извјештаји о основном и предшколском васпитању

349

Одборници Скупштине општине Соколац прихватили су на данашњој сједници извјештај о успјеху ученика Основне школе „Соколац“ и извјештај о васпитно-образовном раду у соколачком вртићу за 2020/2021, те годишњи програм рада предшколске установе за 2021/2022. годину.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић рекао је новинарима да су претходне године, због специфичног начина рада усљед пандемије, прављени уступци при провјери знања ученика и оцјењивања, па је пролазност била 100 одсто, са много одличних ученика и 12 вуковаца у деветим разредима.

Он је додао да се од 1. септембра настава одвија у комплетним одјељењима са часовима по 45 минута, уз спровођење свих епидемиолошких мјера.

Према његовим ријечима, иако се епидемиолошка ситуација на подручју Сокоца погоршава, у овој школи није алармантно стање и ниједно одјељење није у изолацији.

„Тренутно је 19 ученика ове школе у изолацији због контакта са зараженим особама, а код четири ученика и три наставника потврђен је вирус корона“, изјавио је Рајић и додао да то не утиче на редовно одвијање наставе.

Вршилац дужности директора соколачког вртића Споменка Маловић рекла је, подносећи извјештај о васпитно-образовном раду у протеклој и програму рада у овој години, да је повећан број дјеце у овој установи, те да је вртић добио на кориштење још двије просторије у оквиру објекта које је раније користила Основна школа „Соколац“.

Она је додала да вртић тренутно има 158 дјеце у осам васпитно-образовних група, цијена боравка је 150 КМ, те подсјетила да упис малишана још траје и да су сва дјеца примљена по конкурсној процедури.

Маловићева је истакла да је вирус корона тренутно потврђен код троје дјеце са блажим тегобама.

Срђан Кнежевић, који је од данас предсједник клуба одборника Демоса у Скупштини општине Соколац, рекао је Срни да одборник Његош Самарџија, који је до сада био независни одборник и предсједник клуба Демоса, од ове сједнице наступа као независни одборник и дјеловаће и даље у скупштинској већини коју чине одборници СНСД-а, Демоса и Уједињене Српске.

Новоформирани клуб Демоса, осим новог предсједника Кнежевића, чине одборници Срна Рајак и Душица Максимовић.

На данашњој сједници једногласно је усвојена и одлука о продаји земљишта путем лицитације на локалитету Голо брдо у селу Видрићи код Сокоца, на којој је у току изградња етно-викенд насеља.

/Срна/