СОКОЛАЦ- Све мање саобраћајних преступа

286

Стање безбједности на подручју општине Соколац је задовољавајуће и све је мање преступа у саобраћају, речено је данас на састанку општинског Форума за безбједност, са посебним фокусом на почетак нове школске године.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је задовољство што подаци којима располаже говоре да је све мање преступа у саобраћају, наводећи да је то резултат постављања видео-надзора којим су покривени сви дијелови општине.

Он је рекао да је договорено да ће се аутобуси за превоз ученика паркирати на паркингу код Спортске дворане, недалеко од основне и средње школе, јер није постигнут договор са власником Аутобуске станице на Сокоцу, која од почетка јануара није у функцији.

Бјелица је најавио да ће ускоро бити пуштен у функцију стационарни радар за контролу брзине у саобраћају постављен уз дионицу кроз насеље Мајдани код Сокоца.

Он је апеловао да родитељи не дозвољавају ученицима средњошколског центра да долазе аутомобилима у школу. „Тражили смо од Полицијске станице да се ту обрати посебна пажња, јер се паркирају на недозвољеним површинама“, рекао је Бјелица.

Бјелица је подсјетио да је завршена хоризонтална и вертикална сигнализација у градском насељу Соколац, те додао да ће наредних дана бити санирано оштећење на семафорима код полигона за обуку возача.

Он је оцијенио да је сарадња локалне заједнице са Полицијском станицом Соколац на највишем нивоу, као и са образовним установама, ватрогасним одјељењем и комуналном полицијом.

/Срна/