СОКОЛАЦ- Свим породиљама у овој години по 500 КМ

383

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, потписао je jуче Одлуку о исплати по 500 КМ за 34 мајке са подручја те локалне заједнице које су се породиле током ове године.

Бјелица је позвао и остале родитеље, чија су дјеца рођена у овој години, да поднесу захтјев за остваривање овог права. Према евиденцији Дома здравља у Сокоцу, у периоду од 1.јануара до 1. септембра ове године рођене су 63 бебе.

,,У току дана или сутра, у зависности од банке, новац ће бити на рачунима родитеља. Позивам родитеље који то још нису учинили да поднесу захтјеве у кабинет начелника општине Соколац како би остварили своја права“, написао је Бјелица на својој фејсбук страници и додао да Општина Соколац води рачуна о популационој политици на различите начине.

,,Током десет година настојали смо да олакшамо живот родитељима, како приликом рођења дјеце, тако и током школовања. Радује ме што је Соколац општина у којој се рађа и гдје млади виде мјесто за формирање породица. Људи су најпречи. Вриједи се борити“, поручио је начелник Бјелица.