СОКОЛАЦ- Седма генерација Гимназије: Јубиларних 50 година матуре

441

Пријатељи, бивши ученици и професори, седме генерације соколачке Гимназије, окупили су се како би прославили јубиларних 50 година матуре. У школаским клупама, на старим мјестима, присјетили су времена из своје младости и оних који више нису присутни међу њима.

Ово је била генерација која је имала 36 ученика, од којих 33 има више или високо школоско образовање. Један од њих је Миланко Радић, који је завршио Електротехнички факултет у Сарајеву, те живот наставио и дочекао пензију у Новом Саду.

Међу овом генерацијом је и Дана Драгуљић, рођена Шућур, која је живот након школовања наставила преко океана у Америци. Али, како године пролазе и она чешће долази у своје родно мјесто и радо се виђа са школским пријатељима.

Поред професора Луке Којовића, који је дошао из Нове Вароши да одржи час, присутнима се обратио и Буда Симоновића.

– Да ми је неко рекао када сам петог септембра 1969. године ушао у овај разред да ћу дочекати да прославимо 50 година матуре не бих му вјеровао. Било је то једно сретно вријеме и надам се да моји ученици дијеле исто мишљење. Лијепо је видјети људе који су се остварили кроз живот- додао је он.

Како рекоше присутни, који су 50 година матуре наставили слављем. У том времену гиманзија је била извор знања. До наредног окупљања, обећали су једни другима да ће прикупити материјал за књигу – споменар у коме ће се наћи прича о сваком појединцу из те генерације.

/општина Соколац/