СОКОЛАЦ- Секција жена Удружења грађана „Аурора“ добила просторије за рад

369

Секција жена соколачког Удружења грађана „Аурора“ добила је простор за рад у коме ће се бавити ручном радиношћу и припремати за изложбе широм Републике Српске, рекла је предсједник секције Љиљана Гајевић.

Гајевићева је истакла да су захваљујући начелнику општине Соколац Миловану Бјелици добили простор у коме ће реализовати разне пројекте, радионице домаће радиности.

Приликом отварања простора Гајићева је рекла да ће Секција жена наставити сарадњу са сличним удружењима у Сарајевско-романијској регији, те да ће учествовати на свим изложбама на којима се промовише кућна радиност и традиција.

Гајевићева је нагласила да су просторије Секције кутак за сваку жену, па и оне младе које желе да науче да плету, везу, ткају, праве украсне предмете, накит традиционалном и савременом техником.

Бјелица је изразио задовољство што је ријешено питање простора за рад овог удружења које дјелује као невладина организација више од 10 година и остварује значајне резултате.

Он је додао да се Удружење грађана „Аурора“ посебно истакло у покретању хуманитарних акција и хуманитарног „М:теловог“ броја за прикупљање помоћи тешко обољелима и социјално најугорженијим лица у овој локалној заједници.

„Рукотворине чланица нашле су своје купце на готово свим континентима, тако да су на посебан начин и амбасадори наше локалне заједнице“, навео је Бјелица.

Он је додао да је општина, у складу са могућностима, подржавала све акције овог удружења, што ће чинити и у наредном периоду.

Бјелица је за недјељу, 17. јул, најавио и конкретније разговоре о изградњи Градске куће на Сокоцу, у којој ће трајно бити смјештена и Установа за културу, биоскоп и слични садржаји, те додао да су култура и спорт значајни за сваку заједницу.

/Срна/