СОКОЛАЦ- Соколачки Црвени крст отпремио помоћ за становништво Турске и Сирије

294

Црвени крст општине Соколац отпремио је данас на Пале већу пошиљку хуманитарне помоћи, која је прикупљена за угрожено становништво Турске и Сирије, рекао је Срни секретар ове организације Драженко Вукојичић.

Он је навео да се Црвени крст Соколац придружио хуманитарној акцију коју је покренуо Црвени крст Републике Српске и захваљујући својим активистима и младим волонтерима прикупио знатну помоћ од грађана ове локалне заједнице.

„Прикупљене пакете гардеробе, постељина, дека и хигијенских средстава данас смо предали Црвеном крсту Републике Српске на Палама, а потом ће њен даљи транспосрт бити организован као и крајем прошле седмице, када је Црвени крст Републике Српске отпремио 20 камиона помоћи“, навео је Вукојичић.

Вукојичић је изразио захвалност становницима општине Соколац који су се одазвали позиву да заједно помогну становништву Турске и Сирије који су након замљотреса остали без имовине и крова над главом.

Снажан земљотрес погодио је 6. фебруара јужну Турску узрокујући огроман број људских жртава и велику штету широм Турске и Сирије.

/Срна/