СОКОЛАЦ- Сокочани освојили 26 медаља

293

Соколачки спортисти освојили су укупно 26 медаља на 57. Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у Новој Вароши и заузели пето мјесто у генералном пласману, рекла је Срни руководилац спортске екипе општине Сокоца Вера Мијатовић.
Мијатовићева је рекла да је захваљујући резултатима соколачких спортискиња у свим дисциплинама у свеукупном пласману за жене општина Соколац заузела прво мјесто, а пехар је преузела атлетичарка Сара Лучић.

Она је честитала овим успјешним спортистима, који су били најбројнија екипа и остварили најбоље резултате од екипа из Републике Српске.

Соколачки атлетичари освојили пет медаља, три у мушкој и двије у женској конкуренцији.

Александру Лучићу у бацању копља припала је сребрна медаља. Бронзане медаље освојили су Ратко Ђуровић у бацању копља и Марко Лубарда у бацању диска.

Сокочанка Сара Лучић освојила је златну медаљу у скоку увис, а њена суграђанка Анђела Ковачевић сребрну у бацању копља.

Двије златне медаље из Нове Вароши понијела је Викторија Краљевић у дисциплинама – борбе апсолутна категорија и борбе појединачно до 68 килограма, а златна је припала и Исидори Боровчанин у катама појединачно.

Сребрна медаља је додијељена Викторији Краљевић и Кристини Боровчанин у дисциплини борбе екипно за жене, такође, члановима екипе каратиста са Сокоца.

У колективним спортовима сребрну медаљу освојила је екипа одбојкашица са Сокоца, а двије златне планинари у мушкој и женској конкуренцији.

На 57. ПАРА МОСИ, у такмичењу лица са инвалидитетом у Новој Вароши, спортисти Сокоца су освојили укупно 14 медаља.

Момчилу Делипари припале су двије сребрне медаље у стрељаштву и пикаду, Драгану Шендеру златна медаља у пикаду, а Драженку Јанковићу бронзана у стрељаштву.

У атлетским дисциплинама, трка на 100 метара, бацању кугле и копља у женској и мушкој конкуренцији четири такмичара са Сокоца освојила су 10 медаља.

На 57. МОСИ, које су затворене јуче, учестовало је више од 2.000 спортиста из 31 општине из Србије, Црне Горе, Републике Српске и ФБиХ, а наредни домаћин ове манифестације је Колашин у Црној Гори.

/Срна/