СОКОЛАЦ- Сутра међународни атлетски митинг

369

На Сокоцу ће у петак, 20. августа, бити одржан Међународни атлетски митинг “Соколац 21”, а у оквиру тога два атлетска првенства Републике Српске, појединачно за сениоре и појединачно за млађе пионире, најављено је из локалног Атлетског клуба “Гласинац”.

Тренер “Гласинца” Неђо Ђуровић изјавио је Срни да се до сада за учешће на атлетском митингу на Сокоцу пријавило 12 клубова из Републике Српске, те седам клубова из Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Из ФБиХ ће на овом такмичењу наступити атлетичари из сарајевскиг атлетских клубова “Сарајево” и “Нови Град”, “Слобода-Техноград” из Тузле и “Зеница” из Зенице, из Србије атлетски клубови “ФАП” из Прибоја и “Полет” из Пријепоља, а из Црне Горе атлетичари клуба “Морнар” из Бара.

“На Сокоцу ће у петак бити прави празник атлетике, на коме ће се на јубиларном атлетском митингу и првенствима Српске окупити око 150 атлетичара, што нас све радује и чини поносним што смо домаћини једном таквом спортском скупу”, рекао је Ђуровић.

Он је додао да ће се у, и ван конкуренције, на митингу на Сокцу појавити велика атлетска имена, као што је Месуд Пезер, бацач из Зенице, који је на недавно одржаној Олимпијади у Токију био финалиста и заузео 11. мјесто, а у јулу 2017. на Сокоцу оборио рекорд БиХ у бацању кугле стар 30 година.

Ђуровић је најавио да ће на стадиону “Бара” наступити и Јана Драгутиновић, која се сврстава у ред најбољих скакачица Србије.

Он је нагласио да се добри резултати очекују и од домаћих атлетичара, међу којима ће наступити Сокочанка Сара Лучић у дисциплини скок увис, овогодишња учесница Европског првенства до 23 године.

Добар резултат очекује се и од сјајне Јелене Гајић, најбоље атлетичарке БиХ из Атлетског клуба “Прњавор”, која је рекордерка БиХ на 800 метара.

Он је најавио и повратак на атлетске стазе атлетичарке “Гласинца” Младене Крајишник, која је вишестуки првак Балкана и рекордер БиХ у петобоју и вишебоју.

Према његовим ријечима, на стадиону “Бара” наступиће и Марко Шуковић из Требиња који је на недавно одржаној Балканијади у Краљеву за млађе јунире понио златну медаљу скоком увис 2,11 метара, што је рекорд БиХ, те оцијенио да ће му конкуренција бити Емир Ровчанин из Пријепоља, који скаче 2,10 метара.

Он је изразио увјерење да ће добар резултат имати и млади Данило Вујичић из Бара, чије су дисциплине 100, 200, 300 и 400 метара.

“Све говори да ће на Сокоцу у петак све бити у знаку краљице спортова и да ће бити остварени добри атлетски резултати, уколико временске прилике буду погодовале атлетичарима”, поручио је Ђуровић.

/Срна/