СОКОЛАЦ- Сутра обиљежавање 30 година од прве смотре српске полиције

270

Ветерани служби безбједности Републике Српске, Подружница Источно Сарајево, обиљежиће сутра на Сокоцу 30 година од прве смотре милиције Српске Републике БиХ, рекао је данас Срни предсједник Подружнице Радован Пејић.

„Прије 30 година, 30. марта 1992. године на Сокоцу је извршена прва смотра, а милиционери Српске Републике БиХ/полиције Републике Српске дали су свечану изјаву након усвајања Устава и Закона о унутрашњим пословима“, подсјећа Пејић.

Он је додао да је Соколац одабран јер је тог дана на фудбалском стадиону извршена историјска прва смотра српске полиције, када је министар тадашње Српске аутономне области /САО/ Романија Зоран Цвијетић предао рапорт првом министру унутрашњих послова Српске Републике БиХ Мићи Станишићу, и када су полицајци положили заклетву.

Према програму манифестације, за 11.00 часова планиран је пријем делегације Ветерана служби безбједности код начелника општине Соколац Милована Бјелице.

У 11.20 часова требало би да буде одржана конференција за новинаре о значају 30. марта 1992. године и активностима Ветерана служби безбједности Српске и другим значајнијим датумима који се односе на учешће припадника МУП-а Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

На Централном спомен-обиљежју на Сокоцу у 12.00 часова биће положени вијенци и цвијеће, те служен помен за погинуле и преминуле припаднике МУП-а и Војске Републике Српске.

За 12.30 часова планирана је посјета Спомен-соби посвећеној погинулим борцима, а у 13.00 часова требало би да буде организован пријем за делегације и новинаре.

/Срна/