СОКОЛАЦ- Уручена признања награђеним спортистима

314

На Сокоцу су синоћ, на пријему који је организовао начелник општине Милован Бјелица, уручена признања спортистима и спортским радницима који су проглашени најбољим у 2021. години.
Најбољима у протеклој години уручени су пехари, поклон-књиге и новчане награде.

Репрезентативка БиХ и Републике Српске Исидора Боровчанин, члан соколачког Карате клуба „Гласинац“, проглашена је други пут узастопно за спортисту године општине Соколац.

Боровчанинова је новинарима рекла да јој је велика част што је другу годину заредом добитник овог признања, те изразила захвалност начелнику општине, који је подржава све ове године, али и суграђанима, који прате њен рад и успјех.

„Честитам свим награђеним спортистима и нека никада не одустају од својих снова, јер је у животу све могуће“, поручила је Боровчанинова.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је, након што је уручио признање спортисти године, да се ова локална заједница већ годинама може поносити успјесима своје младости у свим гранама спорта.

Он је нагласио да општина настоји да се, у складу са својим могућностима, одужи свим спортистима и спортским клубовима, којих има много.

„У посљедњих 10 година је, према подацима којима располажем, у спорт уложено око шест милиона КМ, односно једна годишњи буџет“, изјавио је Бјелица, те додао да ту спада инфраструктура за спорт, обнова, изградња спортских објеката и организација Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/.

Бјелица је нагласио да општина мора још већу пажњу посветити омладини и спорту, те апеловао на родитеље да дјеци контролишу телефоне и укажу на посљедице игара на друштвеним мрежама, јер су већ евидентиране нежељене појаве међу младима у овој средини, којих раније није било.

Атлетичарки „Гласинца“ Сари Лучић, сталном члану репрезентације БиХ, која је кроз све селекције овог атлетског клуба биљежила успјехе у скоку увис, припало је друго мјесто на листи најбољих спортиста Сокоца.

Члан Боксерског клуба „Гласинац“ Лука Вељовић нашао се на трећем мјесту најбољих спортиста општине за освојена прва мјеста на првенству Републике Српске и на првенству БиХ за сениоре, те за изборен наступ за репрезентацију БиХ.

На листи 10 најбољих су и атлетичар „Гласинца“ Александар Лучић, члан Кошаркашког клуба „Соколац“ Немања Печеница, Ана Ашоња из Одбојкашког клуба „Гласинац“, Стефан Милинковић из Футсал клуба „Гласинац“, Мирослав Мирковић из Рукометног клуба „Гласинац“, Валентина Ћајић из Стрељачког клуба „Гласинац“ и Синиша Шкобо из Фудбалског клуба „Гласинац-1936“.

На пријему су посебна постхумна признања додијељена Павлу Нинковићу и Предрагу Крсмановићу, спортским активистима са Сокоца, а признања су преузели чланови њихових породица.

За најуспјешнији клуб у прошлој години проглашен је Одбојкашки клуб „Гласинац“, а најуспјешнији тренер је Јован Боровчанин из истоименог рукометног клуба.

/Срна/

Фото: Бојан Д. Тошић /општина Соколац/