СОКОЛАЦ- Усвојен буџет за ову годину у износу 9.790.940 KM

413

Одборници Скупштине општине Соколац усвојили су данас буџет општине за ову годину у износу од 9.790.940 КМ.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је новинарима да је буџет усвојен након извршених корекција без мијењања његовог оквира, истичући да је све прихватио у интересу грађана Сокоца.

Он је истакао да су одборници показали зрелост и конструктивност да раде у интересу грађана ове локалне заједнице.

„Тешко је да ћемо успјети све реализовати, али пратићемо кретање стања које не зависи само од наше локалне заједнице, јер је тешка ситуација у цијелом свијету“, рекао је Бјелица након данашње ванредне сједнице Скупштине општине.

Он је нагласио да су у протекла два мјесеца, због неусвајања буџета, веома тешко обрачунаване плате за буџетске кориснике и да се нада да у априлу бити испорављено све што је остало неријешено код буџетских корисника и социјалних категорија становништва.

Бјелица каже да су се одборници, након шест мјесеци разговора о буџету, окупили око неколико ставки, посебно када је у питању пољопривредна производња, млади и инфраструктура.

Шеф клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић рекао је новинарима да је планирана подршка соколачким мљекарима била тачка која је окупила већину одборника из позиције и опозиције, иако су неки клубови били уздржани.

Он је истакао да је клуб СНСД-а истрајао на постизању договора о томе да се мљекарима из буџета општине обезбиједи помоћ од 10 фенинга по литру млијека испорученог мљекарама.

„Наш клуб је највише пажње скретао на расподјелу средстава за спорт, на планирање средстава за студентске стипендије, помоћ мајкама за новорођено дијете, социјалним категоријама, борцима, удружењима од јавног значаја“, навео је Радић.

Он је додао да у буџету недостаје инвестиција, али је буџет реалан и у овом тренутку једини могућ.

/Срна/