СОКОЛАЦ- Ускоро стационарни радарски системи

388

На подручју општине Соколац ускоро ће бити инсталисани стационарни радарски системи на дионицама на којима се дешавају саобраћајне незгоде са најтежим посљедицама, најавио је начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац након данашњег редовног састанка са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом.

Радарски систем биће инсталиран у складу са пројектом Министарстав унутрашњих послова Републике Српске.

„На тим дионицама на којима смо утврдили критичне тачке поставићемо стационарне радарске системе како би успорили саобраћај и стање безбједности у том сегменту било побољшано и подигнуто на виши ниво“, рекао је Шеховац новинарима.

Шеховац је истакао да на подручју које покрива Полицијска станица Соколац нема кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности, да је добра расвијетљеност кривичних дјела и да је стање јавног реда и мира добро.

Он је навео да се стањем у безбједности саобраћаја не може никада бити задовољно када има погинулих лица и да због тога полиција предузима низ превентивних и репресивних мјера, што се чини и уз помоћ савремених техничких уређаја и система.

Шеховац је захвалио начелнику општине Соколац за добру сарадњу са Полицијском управом, те додао је разговарано и о ефектима система видео-надзора, инсталираног уз помоћ града Истично Сарајево и општина које покрива Полицијска управа Источно Сарајево.

Он је нагласио да је са Бјелицом разговарао и о унапређењу система видео-надзора кроз пројекат „Безбједан град“.

Бјелица је сарадњу општине Соколац са Полицијском управом Источно Сарајево и Полицијском станицом Соколац оцијенио као веома добру, као и са руководством Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

„Заједнички смо радили на побољшању безбједности на подручју ове општине, на пројекту освјетљења града, поправке семафора, хоризонталне и вертикалне сигнализације на подручју града“, истакао је Бјелица.

Према његовим ријечима, посебно корисним показао се пројекат видео-надзора, за који је иницијатива кренула од општине Соколац и предузећа „М:тел“ из Бањалуке, које је раније имало сједиште на Сокоцу.

„Захваљујући разумијевању у МУП-У Републике Српске на Сокоцу ће бити постављена два стационарна радара, један на потезу од Подроманије до улаза у Соколац, а други у Гласиначком пољу“, изјавио је Бјелица и изразио наду да ће ускоро почети та активност.

/Срна/