СОКОЛАЦ- Ученици петих разреда у „школи у природи“на Јахорини

271

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић рекао је да је са Сокоца данас на Јахорину отпутовао 81 ученик петог разреда гдје ће наредних пет дана боравити „у школи у природи“.

Он је захвалио свим донаторима који су помогли да сваки ученик који жели учествује у пројекту „школа у природи“, тако да је за свих 90 ученика петог разреда омогућен одлазак, осим њих девет који су имали приватне разлоге.

Рајић је нагласио да је „школа у природи“ програм који за разлику од екскурзије деветих разреда и да не подразумијева разгледање знаменитости и обилазак предјела или градова.

„У питању је школа гдје свих пет дана дјеца имају детаљно организован програм од физичких активности, фискултуре, различитих креативних радионица, такмичења у знању, квизова знања, припрема приредби и маскенбала“, навео је Рајић.

Према његовим ријечима, то је цјелодневни програм који за дјецу није оптерећујући, али је у исто вријеме школица забавног и едукативног карактера.

Он је подсјетио да је соколачка Основна школа установа са вишедеценијским искуством, те да је увијек имала позитивне утиске са сваке досадашње школе у природи.

Рајић је нагласио да соколачки ђаци, њихови родитељи и наставници имају срећу што је у релативној близини овог мјеста планина Јахорина која нуди све оно што што школа у природи треба.

Повратак у Соколац ученика петих разреда очекује се у суботу, 11.јуна, у поподневним часовима уз наду да ће пет дана школе у природи искористити да се забаве, додатно науче, одморе и да се, како каже Рајић, на извјестан начин заокружи њихово петогодишње школовање са учитељима, јер већ наредне школске године прелазе у шести разред на предметну наставу.

/СРНА/