СОКОЛАЦ- У суботу вожња планинског бициклизма „Романија зове 2021“

381

Вожња планинског бициклизма „Романија зове 2021“, на којој се очекује учешће око 50 бициклиста на стази дугачкој 70 километара, биће одржана на Сокоцу у суботу, 21. августа, најављено је из соколачког Планинарског друштва „Гласинац“.

Један од организатора прве бициклистичке вожње овог типа на Сокоцу Милан Божић рекао је Срни да је старт вожње од Спортске дворане од 9.00 часова, према трим стази Парка шуме „Талине“, затим према Ћаваринама, те ливадским и макадамским стазама према Озерковићима, Романији, Боговићким стијенама до одредишта – Планинарског дома „Црвене стијене“ на Равној Романији, гдје је планирано дружење учесника.

Он је нагласио да ће овом приликом учесници вожње „Романија зове“ положити цвијеће на гроб Сокочанина Павла Нинковића /32/, преминулог у фебруару од повреда задобијених у саобраћајној несрећи, а који је био љубитељ свих врста адреналинских спортова, планинар, бициклиста, љубитељ природе и хуманисте.

Божић је нагласио да је ово прва бициклистичка вожња, која радује многобројне љубитеље спорта, а организатори ће настојати да ова спортска манифестације прерасте у препознатљив скуп бициклиста у Републици Српској.

Планинарско друштво „Гласинац“ је организатор и домаћин прве бициклистичке вожње „Романија зове 2021“.

/Срна/