СОКОЛАЦ- У току уређење око два нова објекта за социјално становање

476

На Сокоцу је почело рушење старих барака у насељу Бара, а умјесто њих биће уређена паркинг мјеста уз два објекта са 64 стана изграђена према пројекту ЦЕБ два који се односи на затварање колективних смјештаја, рекла је Срни самостални стручни сарадник за правне и административне послове у општини Соколац Борјанка Крсмановић.

Она је нагласила да су двије стамбене зграде за потребе социјалног становања по пројекту ЦЕБ два завршене, унесен потребан намјештај и сада се ради на вањском уређењу око објеката „А“ и „Б“.

„Ријеч је пројекту реализације уговора за извођење радова на изградњи више стамбених објеката на Сокоцу кроз пројекат ЦЕБ два, према коме је локална управа у обавези да заврши вањско уређење да би се могло приступи усељавању корисника тих стамбених простора“, навела је Крсмановићева.

Она је нагласила да се 12 породица које су до сада биле привремено смјештене у старим баракама на Бари, сада налазе у алтернативном смјештају и да су добиле станове у новоизграђеним објектима за социјално становање према пројекту ЦЕБ два.

Према њеним ријечима, рушење старих барака, које су биле у власништву општине, почело је у понедјељак, 18. јуна, и биће завршено за пет дана.

Изградња два објекта на Сокоцу са укупно 64 стана почела је у мају 2018. године, према пројекту ЦЕБ два чији је циљ затварање колективних центара у БиХ, те ријешавање социјалног становања, а финансира се кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе.

/Срна/