СОКОЛАЦ- Школски полицајац од данас у школском дворишту основне и средње школе

360

Форум за безбједност општине Соколац јуче је на ванредном састанку у проширеном саставу анализирао стање безбједности на подручју наше локалне заједнице, а поводом немилих дешавања у школи у Београду.

Једна од предузетих мјера била је и та да полицијски службеник сваки дан борави у кругу школе, нарочито у вријеме између школских смјена, и на мјестима већег окупљања дјеце.

Школски полицајац Ђорђије Косорић, у изјави за Инфо центар, рекао је да је ово једна од предузетих појачаних мјера безбједности у школама којима се придружила и Полицијска станица у Сокоцу.

„Свакодневно ћемо боравити у дворишту основне и средње школе у Сокоцу, како би се ученици осјећали безбједно и како би нам указали на све евентуалне проблеме. Посебну пажњу на њихову сигурност обратићемо приликом доласка и одласка са наставе, те на великом одмору“, казао је Косорић.

Он је рекао да ће ова мјера бити на снази до даљњег, а да је реакција ученика на присуство полицијског службеника позитивна. Косорић је упутио и апел родитељима да разговарају са дјецом и да прате и надгледају њихов боравак у виртуелном свијету, посебно на друштвеним мрежама.

/Инфо центар Соколац/