СОКОЛАЦ- Џудиста Лазар Војиновић најуспјешнији старији пионир на првенству Републике Српске

270

Џудо клуб „Олимпик“ из Сокоца богатији је за три медаље на првенству Републике Српске за јуниоре, пионире и старије пионире, одржаном у Гацку минулог викенда.

Тренер овог клуба Милорад Ђуровић задовољан је оствареним резултатима, истичући да је са њима постигнут пласман на првенство Босне и Херцеговине, које ће се одржати за два викенда у Зворнику.

„Лазар Војиновић постао је првак у категорији -73 кг, Никола Симић је заузео друго мјесто у категорији -60 кг, док је Страхиња Нешковић освојио треће мјесто у категорији -38 кг. Поред тога, треба нагласити да је истовремено Лазар Војиновић проглашен за најуспјешнијег старијег пионира на овом такмичењу. Ово је за нас велики успјех, првенствено ако се узме у обзир да је наш клуб са малом традицијом“, закључио је Ђуровић и додао да џудисте већ нареног викенда очекује Међународно такмичење у Зворнику, на коме ће се наћи доста јаких такмичара из регије и сусједних држава.

Организатори овог првенства били су Џудо савез Републике Српске и Џудо клуб „Гацко“. Истакнут је значај окупљања младих и перспективних спортиста у овом херцеговачком граду који је препознатљив по изузетним резулатима из џудоа, али и других спортова.

/Инфо центар Соколац/