СOКОЛАЦ- Мљекари разговарали о сарадњи са млијечном индустријом из Градачца

355

Представници Удружења „Благо Романије“ и компаније „Млијечна индустрија 99“ из Градачца разговарали су о могућностима сарадње и откупа млијека од соколачких произвођача.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, који је посредовао овим разговорима, рекао је новинарима да је ово први састанак на коме је одговорна компанија из Градачца исказала заинтересованост за сарадњу са мљекарима са Сокоца.

„Нама је циљ да се наши произвођачи млијека обезбиједе што боље и да то буде дугорочна сарадња и откупљено млијеко плаћено на вријеме“, истакао је Бјелица.

Предсједник соколачког Удружења „Благо Романије“ Саша Каповић рекао је да су представници овог удружења добили потребне подате о компанији из Градачца и садашњим откупним цијенама млијека, те нагласио да ће о свему бити обавијештени соколачки произвођачи млијека.

Он је изразио наду да ће овај састанак бити почетак једне добре сарадње која ће се даље развијати.

Каповић је додао да пољопривредно подручје општине Соколац није довољно искориштено и да се пружа шанса да буде више произвођача млијека, а тиме и више заинтересованих откупљивача што ће, како каже, повећати и цијену сировог млијека.

Власник компаније „МИ99“ Нурудин Пешталић навео је да ова млијечна индрустрија мјесечно откупи 4.000.000 литара млијека, да има широку лепезу производа, те да првенствено брине о опстанку и останку свих њихових коопераната са подручја цијеле БиХ.

Он је нагласио да жели проширити сарадњу на задовољство обје стране, те додао да ће представници соколачких мљекара већ наредне седмице посјетити компанију „МИ99“ у Градачцу.

Удружење произвођача млијека и млијечних перађевина „Благо Романије“ формирано је у фебруару и окупља око 200 произвођача.

/Срна/