СОКОЛАЦ- Малишани из вртића припремили осмомартовску приредбу

242

У Духовном центру „Романијске Лазарице“ на Сокоцу више од 80 малишана соколачког вртића наступило је на приредби посвећној Међународном дану жена – 8. марту.
Директор Вртића Биљана Косорић рекла је Срни да су дјеца три васпитно-образовне групе, уз помоћ васпитачица, припремили приредбу са више програмских садржаја, рецитација, игроказа, пјесама и игара.

Она је навела да су синоћној приредби претходиле радионице у свих седам васпитно образовних група на којима су малишани са очевима креирали осмомартовске поклоне за мајке.

„ЛЈубав и пажња са којом су дјечица припремала за приредбу и израђивала поклоне за маме показали су да је труд васпитачица да им помогну у томе, заиста, оправдан“, истакла је Косорићева.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица поздравио је присутне на приредби и истакао да ова локална заједница даје велики значај положају жене у друштву, што показује велики број жена укључених у све сегменте политичког, друштвеног, културног и спортског живота ове локалне заједнице.

У Установи за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу има 130 малишана у седам васпитно-образовних група, пет у цјелодневном боравку и двије за припремни програм пред полазак у школу.
/Срна/