ПРЕДСТАВЉЕНА ПРИСТУПАЧНА 5Г КАМЕРА ЗА СНИМАЊЕ И ПРЕНОС УТАКМИЦА

345

Кинеска компанија „Хуавеј“ представила је данас на Свјетском мобилном конгресу у Барселони приступачну 5Г камеру за снимање и директан пренос спортских такмичења која се играју лоптом.

Консултант у „Хуавеју“ Пеј Омао рекао је Срни да ова камера уз помоћ уграђене вјештачке интелигенције константно прати кретање лопте на терену, али истовремено биљежи бројне друге податке који могу помоћи да се унаприједи игра спортских колектива.

„У понуди је основни и про пакет. У зависности од жеља и потреба клубова ми им нудимо оптималан пакет. Наравно, да би ова камера функционисала на прави начин потребан је прстум 5Г мрежи, пошто оне старије генерације не посједују довољну брзину интернета стриминга“, нагласио је Омао.

Према његовим ријечима, ова технологија доступна је за већину спортова који се играју лоптом, као што су фудбал, тенис, кошарка, рукомет.

„Једна камера је довољна да се прати утакмица или тренинг, с тим да ако клубови желе снимке из више углова, могуће је упратити више уређаја у један систем. У основни пакет укључена је само једна камера“, навео је Омао.

Он је рекао да је камера првенствено намијењена за мање клубове.

У Барселони је данас отворен Свјетски мобилни конгрес /МВЦ/, највећи свјетски догађај на пољу мобилне и комуникационе индустрије, на којем ће ове године најновија технолошка достигнућа представити највеће свјетске компаније.

На овогодишњем конгресу учествује више од 2.000 излагача из 200 земаља, међу којима је кинески технолошки гигант „Хуавеј“, а тема је брзина која ће бити уткана у пет кључних смјерова за расправу: „5Г убрзање“, „Ријалити плус“, „ОпенНет“, „ФинТек“ и „Дигитал евритинг“.

Свјетски мобилни конгрес се од 2013. године одржава у Барселони.

/Срна/