ПРОШИРЕНА ЗОНА ЕВАКУАЦИЈЕ ИЗ ХЕРСОНА

711

Руски званичници у региону Херсон, на југу Украјине, саопштили су данас да су проширили зону евакуације на обали ријеке Дњепар.
Шеф локалне администрације Владимир Салдо објавио је на „Телеграму“ да је зона евакуације проширена за додатних 15 километара да би обухватила још седам насеља.

„Због могућности да украјински режим употријеби забрањене методе ратовања, као и поводом информација да Кијев припрема масовни ракетни напад на хидроцентралу Каховка, постоји непосредна опасност да регион Херсон буде поплављен, што би резултирало масовним уништавањем цивилне инфраструктуре и хуманитарном катастрофом“, рекао је Салдо у видео поруци.

Он је додао да је одлучио да прошири зону евакуације за 15 километара од ријеке Дњепар, да би се направила одбрана за одбијање украјинског напада и заштиту цивила.

Кијев је демантовао да намјерава да нападне Каховку, брану која је висока 30 метара, а дуга 3,2 километра. НЈено рушење довело би до плављења насеља и села, од којих је неколико под контролом руских снага од почетка рата.

/Срна/