ТРНОВО- Вишковић: Наредне седмице новчана помоћ Голијанину

442

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће већ наредне седмице уплатити одређена новчана средства за помоћ Горану Голијанину у Трнову којем је у поплави страдало више од стотину оваца.

Вишковић, који је јутрос посјетио Голијанина, изјавио је новинарима да ће Влада помоћи овом домаћину и обезбјеђивању овнова расе романовски.

Он је појаснио да је већ раније, посредством ресорног Министарства с обзиром на добру сарадњу са Србијом, планирана набавка значајног броја овнова расе романовски које би дијелили сточарима у Републици Српској.

Вишковић је напоменуо да данас обилазе домаћине који су у поплавама претрпјели највећу штету, а Голијанин је имао имао највећи губитак када је ријеч о живој стоци, јер је ријеч и озбиљно уматиченом стаду оваца романовски.

“Овце су биле пред само јагњење тако да је то још већи губитак”, додао је Вишковић, али је указао на чињеницу да је важно да није било људских губитака, док се материјална штета може надокнадити.

Из разговора са Голијанином видио је, каже, да је ријеч о домаћину који упркос штети није изгубио наду и није пао у очај већ жели да настави да се тиме бави, у чему ће му институције Српске помоћи.

Вишковић је Голијанину и његовој породици пожелио добро здравље и дуг живот, али је додао да ће и када је ријеч о осталим домаћинствима бити сагледане штете које су претрпјеле, што ће учинити комисије које именују локалне заједнице.

“Никоме не можемо сто посто надокнадити штету, то нико никада није могао нити ће моћи, али можемо помоћи да преброде тешке тренутке. Некоме можда треба зимница, некоме огрев, некоме нека друга врста помоћи. Ми ћемо заједно са нашим локалним заједницама притећи у помоћ свим тим људима”, рекао је Вишковић.

Вишковић је данас посјетио и предузетника Мишу Бјелицу, који је претрпио штету на грађевинским машинама и алату.

/Срна/

Фото: РТВИС