ТРНОВО- Владимир Билић побједник Меморијалног турнира „Горан Вујичић“

357

Владимир Билић побједник је другог Меморијалног шаховског турнира „Горан Вујичић“, који је одржан у Трнову у знак сјећања на шахисту и истакнутог друштвено-политичког радника који је изненада преминуо 2017. године.

Друго мјесто припало је Милану Бркићу, треће Лазару Ставњаку, четврто Енису Сејдићу, а пето Невенку Медићу.

Турнир је организован под покровитељством општине Трново у организацији Шаховског клуба инвалида „Хендикеп“ из Источног Сарајева.

Предсједник Шаховског клуба инвалида „Хендикеп“ Момир Ашоња изјавио је Срни да је на турниру учествовало 30 такмичара из Рогатице, Чајнича, Горажда, Пала, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Трнова, Кантона Сарајево и Фоче.

„Кроз овај турнир ће да живи име Горана Вујичића на овом подручју. Горан је био добар породични човјек, домаћин, шахиста, добар политичар и прије свега добар пријатељ“, истакао је Ашоња.

Турнир је био отвореног типа и играо се по швајцарском систему девет кола са темпом игре 10 минута по играчу плус двије секунде бонус по потезу.

Турнир је организован у Парохијском дому у Трнову.

Горан Вујичић је рођен 1962. године у Фочи, а изненада је преминуо 2017. године.

У Сарајеву је завршио Вишу економско-комерцијалну школу, а звање дипломираног менаџера стекао је у Београду.

Вујичић је 2016. године на локалним изборима изабран за начелника општине Трново, а претходно је од 2004. до 2008. године обављао дужност замјеника начелника општине, а од 2008. до 2012. године функцију начелника.

/Срна/