ТРНОВО- Гаговић разговарао са представницима ИРБ-а

408

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић састао се данас са представницима Одјељења за промоцију страних инвестиција при ИРБ Републике Српске који прикупљају податаке који ће бити обједињени на веб-сајту ове банке и лако доступне свим потенцијалним страним улагачима.

До сада су представници овог одјељења посјетили општине Источну Илиџу, Источно Ново Сарајево и Соколац, те настављају овом регијом до Бијељине, а имали су и састанак са вршиоцем дужности директора Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /ФИПА/ Милицом Марковић.

ИРБ је основала сектор за стране инвестиције и препознала активности у вези са сарадњом и представљање потенцијала локалних заједница на сајту.

Ово је нови сектор и тек почиње са радом, а како би ажурирали податке, сматрали су сврсисходним да прве контакте обаве и са градоначелницима и начелницима локалних заједница, те упознају их са активношћу и истовремено са подацима који су потребни за ажурирање у овом моменту, као и касније за све податке које претрпе промјене, како би били доступни за стране инвестиције на сајту ИРБ-а.

Биће и других видова промоција, али за почетак ће ажурирати базу података и то је предмет садашњих активности.

/Срна/