ТРНОВО- Двоје обољелих од ковида 19, а у изолацији 12 лица

583

На подручју Трнова тренутно су два лица обољела од ковида 19, док је 12 у изолацији што, у односу на званичан број од 2.130 становника, указује на релативно добру ситуацију у вези са вирусом корона, рекао је Срни начелник општине Драгомир Гаговић.

„Живот у условима пандемије, ипак се одвија нормално. Прописане мјере се поштују, што је утицало да број обољелих не буде већи“, каже Гаговић.

Он је нагласио да је од почетка пандемије до јуче, 65 породица у којима је неко оболио од ковида 19, стимулисано са по 300 КМ помоћи.

Гаговић објашњава да због ове ситуације, општински службеници наизмјенично раде до 13.00 часова, те да се води рачуна о прописаном растојању.

Начелник истиче да их вирус корона неће спријечити да крену са реализацијом амбициозних вишемилионских пројеката чија реализација треба започети чим им временске прилике то омогуће.

Осим у самом Трнову, планиране су активности у Мјесној заједници Кијево и околним селима, а највише на Јахорини.

„Ове године, на нашем дијелу Јахорине, почиње изградња резервоара према нашем урбаном дијелу у вриједности око 800.000 КМ, као и путева у које ће бити уложена велика средства. И прошле године, за вријеме пандемије, из буџета смо издвојили око 700.000 КМ за одређене пројекте, а помогла нам је и Влада Републике Српске“, рекао је Гаговић.

Начелник општине посебно истиче план који се односи на јаче стимулисање наталитетне политике у Трнову, наводећи да се, упркос досадашњим олакшицама за младе брачне парове, школарце и студенте, број становника из године у годину смањује.

„Имамо пуно пензионера, а мало дјеце. Морамо направити неку дугорочну стратегију како би зауставили велики одлив становништва који остављају своје куће и имања и одлазе у градске средине. То је велики проблем који требамо ријешити“, истакао је Гаговић.

/Срна/