ТРНОВО- На Огњену Марију обиљежавање страдања Срба

455

Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново, у сарадњи са овом локалном заједницом, организоваће у суботу, 30. јула, на Огњену Марију, обиљежавање страдања српског становништва у Трнову.
Предсједнк Организације Горан Тимотија рекао је Срни да ће у 9.00 часова бити служена литургија у Храму Светог Георгија, у 10.00 часова је парастос код Централног споменика у Трнову, гдје ће у 10.30 часова бити обављено и полагање цвијећа и вијенаца, док је за 11.00 часова планирано обраћање званичника.

Тимотија је додао да ће учесници ове манифестације у 11.30 часова кренути ка споменику погинулим српским борцима на Рогоју.

„Желимо да се на тај велик православни празник, молитвом и уз пламен свијећа, присјетимо и поклонимо сјенима свих страдалих Срба на подручју општине Трново током Одбрамбено-отаџбинског рата“, итакао је Тимотија.

У току рата од 1992. до 1995. године у Трнову и локалним селима страдала је 101 невина цивилна жртва, а за одбрану огњишта од агресора живот је положило 130 трновских бораца.

/Срна/