ТРНОВО- Погоршана епидемиолошка ситуација

357

Штаб за ванредне ситуације општине Трново на данашњој сједници закључио је да је благо погоршана епидемиолошка ситуација на подручју ове локалне заједнице, те донио низ одлука којима ће бити спријечено даље ширење заразе.

Наредбом општинског Штаба обавезује се општина да обезбиједи услове за превоз лица заражених вирусом корона до Дома здравља у Трнову с циљем пружања медицинске помоћи, објављено је на сајту општине Трново.

У складу са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације обавезују се лица код којих је потврђено заразно обољење изазвано вирусом корона, као и лица која су стављена под здравствени надзор да се строго придржавају мјера наложених рјешењем о изолацији у кућним условима.

Комунална полиција и Полицијска станица Трново вршиће свакодневни надзор спровођења ових мјера, а њихово непоштовање биће санкционисано у складу са Законом о јавном реду и миру и Законом о заштити становништва од заразних болести.

Општински Штаб за ванредне ситуације дао је препоруку Општинској организацији Црвеног крста да помогне лицима код којих је потврђено заразно обољење, а немају ближих сродника, у вези са набавком основних животних намирница и плаћања текућих обавеза.

Грађани којима је потребан овај вид помоћи могу се обратити Општинској организацији Црвеног крста сваким радним даном од 7.00 до 14.00 часова, на контакт телефон 057/610-229.

Према подацима Дома здравља Трново, вирусом корона у овој општини тренутно је заражено 10 особа.

/Срна/