ТРНОВО- Сутра помен српским страдалницима

395

У Трнову ће сутра, на празник посвећен Огњеној Марији, бити одата почаст српским страдалницима из Одбрамбено-отаџбинског рата из ове општине.
У Трнову и локалним селима је од 1992. до 1995. године страдала 101 цивилна жртва, а за одбрану огњишта од агресора живот је положило 130 трновских бораца.

Сјећање на страдале организује Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново, у сарадњи са локалном заједницом.

Предсједнк Организације Горан Тимотија рекао је Срни да ће у 9.00 часова бити служена литургија у Храму Светог Георгија, у 10.00 часова парастос код Централног споменика, гдје ће у 10.30 часова бити положено цвијеће и вијенци, док је за 11.00 часова планирано обраћање званичника.

Тимотија је додао да ће учесници ове манифестације у 11.30 часова кренути ка споменику погинулим српским борцима на Рогоју.

„Желимо да се на велики православни празник, молитвом и уз пламен свијећа, присјетимо и поклонимо сјенима свих страдалих Срба на подручју општине Трново током Одбрамбено-отаџбинског рата“, итакао је Тимотија.

/Срна/