ТРНОВО- Успјешно ријешено питање запошљавања дјеце погинулих бораца

313

Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Трново Горан Тимотија данас је, на састанку поводом Међународног дана људских права, изразио задовољство чињеницом да је ова локална заједница успјешно ријешила питање запошљавања дјеце већине погинулих бораца.

„На Заводу за запошљавање имамо још четворо дјеце погинулих бораца из Трнова. Што се тиче осталих права породица погинулих и несталих бораца, остварују право предности код лијечења, али и осталих социјалних питања као што су једнократне помоћи које обезбјеђује општина Трново“, рекао је Тимотија.

Тимотија је истакао да је данас организован састанак поводом Међународног дана људских права који се обиљежава 10. децембра, током којег су учесници покушали да укажу на положај ових породица.

„У фокусу данашњег састанка смо имали запошљавање дјеце погинулих бораца, тражење несталих лица са подручја општине Трново, процесуирање ратних злочина и социјална права породица“, рекао је Тимотија.

Састанку су присуствовали представници општине Трново, града Источно Сарајево, Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Црвеног крста Српске, Института за нестала лица и Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ.

/Срна/