АПЛИКАЦИЈА И ПОГЛЕД У КАМЕРУ ЗА ПЛАЋАЊЕ РОБЕ

561

Клијенти Сбербанке у Русији ускоро ће робу коју су купили у супермаркетима моћи да плате помоћу апликације ове банке и погледом у камеру на благајнама за самопослуживање.

Компанија „Икс пет ритајл груп“ /X5 Ретаил Гроуп/, која управља трговачким ланцима „Пјатјорочка“, „Перекрјосток“, „Карусељ“, као и Сбербанка и „Виза“, у Русији су покренули сервис плаћања робе погледом на благајнама.

Биометријска идентификација на благајни за самопослуживање реализована је на бази технологије Лабораторије за иновације компаније „Икс пет“, те технологије „Вижн лабса“ /ВисионЛабс/.

Нови начин плаћања до краја овог мјесеца биће доступан у 150 супермаркета трговинског ланца „Перекрјосток“, а у априлу ће се сервису прикључити неколико трговина из ланца „Пјатјорочка“ у Москви, преноси „Руска ријеч“.

Сервис је доступан и клијентима Сбербанке.

За кориштење ове технологије потребно је у мобилној апликацији Банке изабрати одговарајућу ставку и навести картицу са које ће бити скидана средства.

Исто тако, за плаћање погледом на благајнама за самопослуживање у продавницама компаније „Икс пет“, након скенирања робе, треба на неколико секунди скинути маску и погледати у камеру.

/Срна/