„ПАРАНОИД“ ИЗ РУДОГ И ДАДО ТОПИЋ ОВОГ ЉЕТА ЗАЈЕДНО НА СЦЕНИ

227

Познати рок пјевач Дадо Топић отпочео је сарадњу са „Параноидом“, бендом из Рудог, а прву пробу пред заједничку турнеју одржали су у рафтинг центру „Тара рафт“ на Бастасима код Фоче.

„Велика нам је част најавити почетак предивне сарадње са оригиналним суперстаром, Дадом Топићем лично. Бенд се уштимао, Дадо је у супер форми и једва чекамо да изађемо на бину и прашимо чистокрвни рокенрол, те донесемо дух и енергију старих времена пред публику“, поручили су из „Параноида“.

Мирослав Томић, гитариста и фронтмен „Параноида“, рекао је Срни да ће са Дадом Топићем овог љета наступити на више фестивала, а прву свирку имају већ сутра у Краљеву.

Бенд који носи назив по познатој пјесми „Блек сабата“ успјешно траје од 2000. године.

Уз Микија Томића, у постави су Бранимир Томић на бубњевима и Горан Гардовић на бас гитари. Њих тројица су Сарајлије који живе у Рудом. Прије двије године на ритам гитари прудружио им се и Мирко Давидовић из Фоче.

За себе кажу да им је блуз омиљени звук, али да њихове пјесме припадају хард-рок правцу.

Препознатљиви су по изузетном извођачком квалитету и обрадама рок хитова, којима дају сопствени печат, али и по ауторским пјесмама којих, до сада, имају више од двадесет.

Сарадња са Дадом Топићем значајан је искорак за „Параноид“ и својеврсна награда за велику посвећеност рокенролу, и вриједан и успјешан рад који траје више од 20 година.

Из овог бенда, који иза себе има више од 1.000 наступа у БиХ, Црној Гори и Србији, наводе да им је велика привилегија да свирају са једним од највећих рокера са ових простора, те да вјерују да могу одговорити задатку.

Чланови „Параноида“ воле рећи да су, колико руђански, једнако и фочански бенд, јер у Фочи, гдје су увијек радо виђени и слушани, имају, како истичу, највећу, највјернију и најбољу публику, као и најбоље пријатеље.

Међу најпознатијим бендовима у којима је наступао Дадо Топић су „Тајм“ и „Корни група“, а неки од његових ванвременских хитова су пјесме „Македонија“, „Да ли знаш да те волим“, дует „Принцеза“ са Слађаном Милошевић, „Вјерујем у љубав“, „Флојд“ из филма „Национална класа“.

/Срна/